Crna kronika

AFERA REMORKER

Kalmetin odvjetnik traži odbacivanje optužnice

Zagrebački Županijski sud u trećem navratu raspravlja o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra Božidara Kalmete u aferi Remorker.

Božidar Kalmeta   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

Podsjetimo, optužnica protiv Kalmete i 12 suradnika za izvlačenje više od 15 milijuna kuna i 850 tisuća eura iz HAC-a i Hrvatskih cesta podignuta je prije godinu dana. No odluka o pravomoćnosti još se čeka. Prošla sjednica optužnog vijeća odgođena je zbog neuredne dostave poziva bivšem šefu HAC-a Mariu Lovrinčeviću, dok je prethodno Vrhovni sud iz spisa odbio izdvojiti iskaze nekih svjedoka. Kalmetin odvjetnik Krešimir Vilajtović uoči nove sjednice vijeća za Media servis je rekao da će zatražiti prekid postupka.

"Kao branitelj Božidara Kalmete nemam prijedloga za izuzimanjem nezakonitih dokaza zbog toga što ne postoji nijedan dokaz u predmetu, niti personalni, niti materijalni koji tereti Kalmetu. Naš prijedlog je da se postupak u odnosu na njega obustavi", rekao je Vilajtović.

Podsjetimo, Kalmeta je nakon podizanja optužnice lani u lipnju najavio da će podnijeti ostavku bude li ona potvrđena. Vijeće optužnicu može i odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.