Moda & ljepota

SJAJNO I GLAMUROZNO

Lakim make-up trikovima otvorite vaše oči

Većina žena kada nanosi šminku želi posebno istaknuti i stvoriti dojam većih, svježijih i odmornijih očiju nego što one zaista jesu. Vjerujemo da ste već sigurno čuli za određene trikove i da neke od njih i primjenjujete

Pribor za šminkanje   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/ Zena.hr

No, s novim trendovima u šminkanju, javljaju se i novi trikovi kako postići taj efekt. Otkrit ćemo vam nekoliko zanimljivih trikova u nanošenju maskare, sjenila, olovka za oči i tuševa, a s kojima nećete izgubiti puno vremena i dobit ćete željeni efekt.

Maskara - Kada želite „povećati“ svoje oči, postoje tri pravila u nanošenju maskare. Prvo smo već usvojili, a to je korištenje uvijača trepavica, drugo je da se za prvi sloj koristite maskarom koja produljuje trepavice, a za drugi i eventualno treći sloj, maskarom koja daje puninu i volumen trepavicama. Izbjegavajte maskare koje sljepljuju trepavice i fokusirajte nanošenje sloja maskare na središnji dio gornjeg kapka, kako biste zaista izvukli maksimum.

Sjenila - Kada su u pitanju sjenila, za efekt većih očiju upotrijebite svijetlo plave, srebrene i ružičaste nijanse, te svijetle boje lavande, s jačim slojevima maskare. Izbjegavajte matirana sjenila, odaberite ona sjajna i prozračna.

O ostalim trikovima pročitajte na Zena.hr