Osječko-baranjska

"MAKNITE TU SRAMOTU"

Osječkom HSP-u zasmetala terasa kafića u blizini spomenika hrvatskim braniteljima

Nedavno otvoreni i vrlo popularni caffe bar u ulici Republike u Osijeku (kod autobusne stanice "SUPER") dolaskom lijepog proljetnog vremena svojim gostima ponudio je veliku vanjsku terasu. Mnogima ispijanje kave na terasi tog kafića predstavlja ugodno opuštanje, ali u osječkom HSP-u na tu terasu ne gledaju tako.

Terasa kafića u blizini spomenika hrvatskim braniteljima   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Priopćenje

Naime, HSP-ovcima se terasa kafića niti malo ne sviđa jer je, kako kažu, postavljena u zoni spomenika hrvatskim braniteljima.

"Terasa je postavljena duboko u zoni spomenika i po dojavama i ljutnji velikog broja hrvatskih branitelja ostavlja dosta ružnu sliku, pogotovo ima li se u vidu da je koncept spomenika osmišljen na način da uz stojeći – vertikalni dio postoje i horizontalni dijelovi u obliku staklenog kvadrata na kojem piše “Čast palima – na ovom i svakom kvadratu zemlje Hrvatske”, ističe u priopćenju predsjednik osječke podružnice HSP-a Drago MArković.

HSP-ovci kao glavnog krivca u cijeloj priči vide gradsku upravu koja je nadležna za izdavanje dozvola za postavljanje terasa.

"Zar ćemo, i zar smo spremni prodati sve naše poginule i nestale prijatelje u Domovinskom ratu zbog zarade jednog ugostiteljskog objekta? Zar nam je tako malo stalo do naše slavne prošlosti?? Zar tako malo cijenimo žrtvu naših poginulih i nestalih prijatelja – branitelja?", pita se Marković ističući kako im nije jasno zašto se ne oglasi gradski odbor za branitelje.

Gradskoj upravi su rezolutno poručili da "maknu tu sramotu kako god znaju" kako građani to ne bi morali gledati, a kao primjer u kojeg bi se trebali ugledati naveli su praksu u Parizu gdje se, kako kažu, ispod slavoluka pobjede smije fotografirati samo s francuskom zastavom.

Pozivaju sve braniteljske udruge s područja županije i grada Osijeka da se očituju po ovom pitanju.