Kazalište

PREDVIĐENA NABAVKA ZAŠTITNIH PODLOGA

Humanitarnom priredbom do sigurnijeg dvorišta DV Vedri dani

Bubamare, leptiri, cvrčci i brojni drugi veseli likovi našli su se danas na pozornici Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Sve kako bi se prikupio novac potreban za uređenje dvorišta vrtića Vedri dani, a ono bi nabavkom zaštitnih podloga trebalo postati i sigurnije za njegove male korisnike.

Humanitarnom priredbom do sigurnijeg dvorišta DV Vedri dani   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Ideja je stigla od Udruge Vedri grad. Udruga je nastala kao inicijativa roditelja, koji su prepoznali potrebe svoje djece, a koje zbog nedostatnih financijskih sredstava nisu mogle biti zadovoljene.

"Znači, uvidjeli smo određene probleme koji su sigurnosne, ali i estetske prirode. Evo sa nizom različitih akcija koje smo provodili tijekom godine uspjeli smo postići određena poboljšanja, međutim vidjeli smo da još uvijek postoje određeni nedostatci", kazala je predsjednica Udruge Vedri grad Margareta Turkalj Podmanicki.

A kako kažu upravo zbog toga su i organizirali humanitarnu priredbu "Za vedrije i sigurnije dvorište". Uz pomoć nje trebali bi doći korak bliže svome cilju.

"Evo došli smo do trenutka koji je najzahtijevniji dio projekta , a to je nabavka posebnih zaštitnih podloga koje se postavljaju ispod igrala i koja trebaju zaštitidjecu pri eventualnom padu u igri", kazala je Turkalj Podmanicki.

Njihovom nabavkom aktivnosti ove udruge neće prestati. Nastavit će, kažu, raditi na uređenju dvorišta dječjeg vrtića Vedri dani, kao i na nizu drugih projekata, koji imaju za cilj poboljšanje uvjeta života u gradu Osijeku.