Kazalište

POSLANA PORUKA O BESMISLENOSTI STRAHA

Praizvedena priča Dubravke Pađen Farkaš "Nije me strah"

Svi su barem jednom u životu iskusili neki od različitih vrsta i intenziteta straha. S njim se gotovo svakodnevno suočavaju kako odrasli tako i djeca. A da on ne mora uvijek biti i opravdan, uprizoreno je u dječijoj priči Dubravke Pađen Farkaš "Nije me strah" koja je praizvedena na daskama osječkog dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

Praizvedena priča Dubravke Pađen Farkaš "Nije me strah"   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

U našim glavama ponekad se stvaraju  potpuno neopravdani strahovi, a da bi oni nestali potrebno se suočiti s njima. Upravo to je napravio dječak Tin, glavni lik predstave "Nije me strah".

Svojim primjerom pokazao je da učeći o stvarima oko sebe, strahove možemo pretvoriti u mudrost. A to je bila i glavna misao vodilja Dubravke Pađen Farkaš prilikom stvaranja slikovnice, po kojoj je predstava i nazvana. Udruživši snage s nagrađivanom redateljicom Ljudmilom Fedorovom i iskusnim glumcima Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, stvorila je pravo malo remek djelo. A ako je suditi po reakcijama publike viđenim na sinoćnjoj praizvedbi, za ovu predstavu nema straha.