Ostalo

NA LINIJI ZAGREB - VARAŽDIN

Prva redovna vožnja novog dizel električnog vlaka HŽ-a

Prva vožnja dizel električnog motornog vlaka od Zagreba do Varaždina protekla je uspješno. Radi se o vlaku za regionalni prijevoz kojemu je maksimalna brzina 120 km/h. Novi vlak ima rampu za invalide, besplatni WI-FI, a prvi su se u društvu predsjednika Uprave Končara Darinka Bage, njime provozali šef HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković i ministar prometa Oleg Butković.

Prva redovna vožnja novog dizel električnog vlaka HŽ-a   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Ovaj vlak koji je danas u prometu je moderan vlak s kojim ćemo povećati, poboljšati uslugu našim putnicima, on je udoban, komforan, ima i rampe za invalide i besplatan WI-FI, mogućnost prijevoza bicikala. Kapacitet mu je ukupno 340 putnika", rekao je Ratković.

"Čestitam onima koji su to ugovorili i onima koji su to izgradili. Ovo je velika stvar za HŽ putnički i velika stvar za ljude koji ovdje žive jer su svakodnevno koriste, ovo je najfrekjventnija linija i bit će zadovoljni. Činjenica je da nam pada broj prijevoza tereta, projekti su naša budućnost, svi veliki infrastrukturni projekti će uglavnom biti u željeznici, to moramo iskoristiti i dati tome veliku prednost," dodaje Butković.