Književnost

NATJEČAJ OSJEČKOG OGRANKA MATICE HRVATSKE ZA NAJBOLJI PROZNI RUKOPIS

Anonimnim autorima dodjeljene nagrade za najbolji prozni rukopis

Po 10. put, osječki ogranak Matice hrvatske, organizirao je anonimni natječaj za najbolji prozni rukopis. Prvi puta ove godine odabrana su dva rada, čiji će autori, za sada još uvijek nepoznati osječkoj javnosti, dijeliti nagradu u iznosu od 3000 kuna.

Po 10. put, osječki ogranak Matice hrvatske, organizirao je anonimni natječaj za najbolji prozni rukopis   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Ove godine je na anonimni natječaj osječkog ogranka Matice hrvatske bilo prijavljeno 15 proznih rukopisa. Najboljima su proglašeni roman Brončani David i zbirka pripovjedaka Zvala sam se Ljerka. Kako je istaknuo predsjednik osječkog ogranka Matice hrvatske, Ivica Završki, oba su bila itekako ravnopravana te uistinu kvalitetna i interesantna. A jedinstvenost ovog natječaja je kako kaže Ivan Trojan, član povjerenstva, njegova anonimnost.

"Upravo ta anonimnost privlači, već 10 godinu veliki broj autora. Mogli bismo tako reči iz sjene. Jer ovo natječajno povjerenstvo sve ove godine radi na način da doista se brine, promatra, analizira isključivo taj prozni rukopis", kaže Ivan Trojan, član prosudbenog povjerenstva.

Stoga se danas i nisu mogli znati pobjednici, a iz matice ih pozivaju da se sa svojim šiframa jave na telefonski broj 031/ 283-499 ili na e-mail Matice hrvatske. Nakon toga bit će predstavljeni osječkoj javnosti.

Zbirka pripovjedaka Zvala sam se ljerka će biti objavljena u Književnoj reviji, dok će roman Brončani David biti objavljen u knjizi. Prosudbeno povjerenstvo se obvezuje sudjelovati u uredničkim poslovima pri objavljivanju rukopisa te promotorskim aktivnostima.