Kazalište

BOGATSTVO KLASIČNE GLAZBE

Novogodišnji koncert osječkog HNK za kraj godine

Ispraćaj stare i doček nove godine u bečkome štihu - uz valcere, polke, marševe i arije iz operetnog repertoara i ove su godine mogli doživjeti ljubitelji klasične glazbe. Riječ je o tradicionalnom Novogodišnjem koncertu opernog orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku koji je, uz taktove najpoznatijih djela klasične glazbe, zabavio osječku publiku.

Novogodišnji koncert osječkog HNK za kraj godine   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Glazbenu večer upriličili su taktovi nekih od najljepših uvertira, valcera, polki pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića. Bila je to večer u okvirima klasičnih standarda prigodnih za ovakve koncerte. Orkestar se prezentirao nadahnut duhom razdoblja kakvo pripada iščekivanju Nove godine. Uz operni orkestar osječkog HNK nastupile su sopranistice Sanja Toth i Jasmina Trumbetaš Petrović te tenori Domagoj Dorotić i Damir Fatović. Koncert je ujedno i rezultat dugogodišnjeg rada brojnih glazbenika koji su iznova potvrdili vrijednost svoje suradnje, glazbenog usavršavanja i prihvaćanja novih glazbenih izazova. Sudeći po velikom interesu publike, Novogodišnji koncert je tradicija osječkog kazališta koju vole Osječani i Slavonci. Bilo je upravo onako kako doliči iščekivanju Nove godine: zanimljivo, maštovito i glazbeno vjerodostojno.

Novogodišnji je koncert ponovno na rasporedu u utorak u 20 sati u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu gdje će uz glazbu i dobro raspoloženje ispratiti 2015.