Ostalo

NAŠ NICHOLAS VRDOLJAK KORAK DO EUROPSKOG PRVENSTVA

Otvorena 48. Zlatna pirueta

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svečano je otvorila 48. Zlatnu piruetu koja se održava u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova

Ledena dvorana Doma sportova   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media servis

Talijanski plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri poveo je nakon kratkog plesa. U sportskim parovima u vodstvu su Rusi, Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov. Hrvatski par Lana Petranović i Michael Lueck trenutačno su 11. Prvi dan završio je kratkim programom klizača. U vodstvu je Kazahstanac Denis Ten, aktualni brončani olimpijac i treći klizač svijeta. Naš klizač Nicholas Vrdoljak nakon odlično izvedenog programa trenutačno je na 12. mjestu. Dobra je vijest što je korak do plasmana na Europsko prvenstvo u siječnju u Slovačkoj. Ispunio je normu za kratki program, isto ga čeka danas u slobodnom.

„Presretan sam. Bio je užitak klizati za Hrvatsku. Sve ovo želim ponoviti i izboriti EP.“

Drugi dan Piruete od 14 sati otvara kratki program klizačica. Vidjet ćemo okršaj aktualne olimpijske pobjednice Adeline Sotnikove i svjetske i europske prvakinje Elizavete Tuktamiševe, a Hrvatsku će predstavljati Tena Čopor. Od 17 sati na rasporedu su finalni slobodni program sportskih parova, a od 19.30 na led će klizači.