Ostalo

DOM SORTOVA

Sve je spremno za 48. izdanje Zlatne piruete

I ove godine Zagreb će ugostiti elitu svjetskog klizanja. Pred nama je 48. izdanje Zlatne piruete koje će se odražati od 3. do 5. prosinca u Domu sportova

48. izdanje Zlatne piruete   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media servis

Bit će ovo jedno od najjačih natjecanja jer stiže aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova, a mušku konkurenciju predvodit će Kazahstanac Denis Ten, brončani s posljednjih Olimpiskih igara. Ovogodišnja očekivanja otkrila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

"Imat ćemo stvarno lijep doživljaj, dolaze nam klizači iz više od 30 zemalja koji će se natjecati u sve četiri kategorije. Plesni parovi, sportski parovi, klizači i klizačice", rekla je Paliković Gruden i najavila program natjecanja.

"Zlatna pirueta započinje u četvrtak, 3. prosinca u 15 sati plesnim parovima, slijedi kratki program sportskih parova. Svečano otvaranje bit će u 19 sati, nakon čega će klizači klizati kratki program. U petak su na redu klizačice te sportski parovi i muški slobodni program. U subotu od 11 do 15 slobodni program klizat će klizačice i plesni parovi, a navečer je najveća poslastica za gledatelje revija pobjednika."

Na najstarijem svjetskom klizačkom natjecanju na svijetu Hrvatska će također imati svoje adute. Nakon više od 40 godina u sportskom paru našu će zemlju predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck. U ženskoj konkurenciji tu je sve bolja Tena Čopor, dok se najviše očekuje od klizača Nicholasa Vrdoljaka.

"Vrdoljak ima četverostruke i trostruke skokove, on inače živi i trenira u Chicagu. Hrvatska publika imat će priliku vidjeti kako dobrog klizača imamo", istaknula je Paliković Gruden.