Društvo

"BRDO-BRIJUNI"

Američki potpredsjednik Joe Biden stiže u Zagreb

U Uredu Predsjednice na Pantovčaku 25.ovog mjeseca održat će se multilaterani summit članica procesa "Brdo-Brijuni". Dolazak je potvrdio i američki potpredsjednik Joe Biden

Multilaterani summit članica procesa   FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
Piše: Media servis

Iz izvora bliskih Uredu Predsjednice doznajemo da su iznimno zadovoljni potvrdom dolaska američkog potpredsjednika Joea Bidena, čime se SAD i službeno "vraća za stol" u rješavanju otvorenih pitanja u jugoistočnoj Europi. "SAD će pokušati dati svoj doprinos njihovom rješavanju.

Prioritet je stabilnost u susjedstvu i njegovo približavanje Europskoj uniji. To je bitno jer je pitanje našeg jugoistočnog susjedstva ujedno i pitanje naše nacionalne sigurnosti", ističu iz izvora bliskih Pantovčaku.

Uz razgovor s čelnicima zemalja u regiji, predviđen je i bilateralni susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te američkog potpredsjednika Joea Bidena. Na jednodnevnom summitu očekuje se dolazak predsjednika država jugoistočne Europe, a kao sudionici dosadašnjih procesa "Brdo-Brijuni" pozvani su i francuski predsjednik Francois Hollande, austrijski predsjednik Heinz Fischer, te njemačka kancelarka Angela Merkel. Poziv je upućen i predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku.