Osječko-baranjska

SJENJAK U AKCIJI

Novi izgled Sjenjaka, a uskoro i novi sadržaji koji će razveseliti najmlađe

Jedno od najdražih okupljališta stanovnika osječkog naselja Sjenjak – amfiteatar kod robne kuće, dobio je novi izgled. Obnova i uređenje rezultat su inicijative „Sjenjak u akciji“ koju je pokrenula Udruga Dokkica u suradnji s Gradskom četvrti Novi grad, a uz potporu Zaklade za razvoj lokalne zaklade „Slagalica“.

Sjenjak u akciji   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Studenti osječke Umjetničke akademije od keramičkih su pločica na nekada praznom betonskom zidu napravili pravo umjetničko ostvarenje. Kreirali su razigran mozaik koji je uljepšao izgled malog amfiteatra, te koji je postao prava atrakcija posebice najmlađim sugrađanima.

„Nije teško koliko morate zapravo paziti na sitnice i detalje, ništa posebno, svatko to može napraviti samo treba malo pripaziti na čistoću i estetiku i to je to“, kazao je Vinko Vidmar, predsjednik Studentskog zbora Umjetničke akademije u Osijeku.

Dječja osječka kreativna kućica - Dokkica u prostor Gradske četvrti Novi grad uselila se još u travnju. Od tada neprestano provode razne aktivnosti, a sada su odlučili i urediti svoju okolinu.

„Dokkica u suradnji s GČ Novi grad uklonila je grafite s pročelja zgrade, obnovljeni su oštećeni dijelovi stepeništa i rubnika, obojane su betonske površine i jedan dio interijera u Dokkici. Ja sam zaista sretna što smo ostvarili suradnju s mladim umjetnicima koji su se rado odazvali ovoj akciji. Ovih dana građani su imali priliku prošetati i pogledati ovaj mozaik i moram priznati da su jako dobri komentari, sretni su što se nešto događa u našoj gradskoj četvrti", istaknula je Ines Perić iz Dokkice.

Na Sjenjaku se radi i na još nekoliko lokacija. Među ostalim uređuju se dječja igrališta, pa je tako ono uz Robnu kući dobilo novi tobogan.

„Ovdje na središnjem dječjem igralištu gdje imamo ljuljačke, imali smo također određenih komunalnih zahvata. Namjeravamo postaviti gumene podloge ispod ljuljački i isto tako dječje igralište iza Pizzerie Sebastian, kućni broj 57, tamo radimo svojevrsnu novotariju. Postaviti ćemo živu ogradu od živice, također postaviti ćemo vrtuljak i gumene podloge“, poručio je Ivan Karalić, predsjednik Vijeća GČ Novi grad.