Događanja

SAJAM INVESTICIJA

Predsjednica dolazi na sajam Rexpo

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo. Tijekom posjeta sajmu obići će izlagačke prostore i porazgovarati sa sudionicima sajma...

Kolinda   FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
Piše: Media Servis

Rexpo 2015, četvrto izdanje međunarodnog sajma investicijskih projekata, i ove godine predstavlja mjesto ugovaranja poslova, prezentacije projekata i susreta ključnih poslovnih subjekata, odnosno onih koji sudjeluju u pripremanju, provedbi, financiranju i realizaciji javnih i privatnih investicijskih projekata s jedne te dionika koji definiraju procese i utječu na investicijsku klimu u Hrvatskoj i regiji s druge strane. Velik broj investitora i predstavnika poslovne zajednice iz Hrvatske, regije i svijeta svoje će investicijske projekte predstaviti na različitim platformama za izlaganje i raspravu.

Rexpo Forum ponovno će biti središnje događanje sajma, a ove će godine obuhvatiti rekordan broj panel-rasprava na kojima će ugledni stručnjaci, konzultanti i poduzetnici razgovarati o ključnim trendovima, projektima i aktualnostima u ulagačkom svijetu. Sajam Rexpo 2015 organizira se uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma i Grada Zagreba, a podršku organizaciji pružile su vodeće tvrtke i institucije.

Ovogodišnji je zlatni sponzor sajma Institut IGH, srebrni Hypo Alpe-Adria-Bank, a brončani Hrvatska banka za obnovu i razvitak. Prethodna tri izdanja sajma posjetilo je više od 3.500 poslovnih ljudi iz 50-ak država, izložbeni prostor imalo je više od 250 tvrtki i investicijskih destinacija, a na Rexpo Forumu sudjelovalo je preko 200 stručnih govornika u okviru više od 50 konferencijskih panela. Na sajmu je predstavljeno više od 500 investicijskih projekata, a brojni kontakti započeti na sajmu rezultirali su uspješnim poslovnim suradnjama.