Politika

"DOMOVINI VJERNI"

HDSSB predao liste uz Slavonsku sokolsku gardu koja se postrojila pred Saborom

HDSSB-ovi kandidati predvođeni utemeljiteljom stranke Branimirom Glavašem i predsjednikom Draganom Vulinom predali su kandidacijske liste za nadolazeće parlamentarne izbore koji će se održati 8. studenoga.

Piše: Republika.eu

Prije njih pred Saborom se postrojila Slavonska sokolska garda u crnim uniformama s HDSSB-ovim zastavama, a među Gardom bile su i dvije djevojke koje su nosile hrvatske barjake. Pred Saborom je Gardu, koju HDSSB naziva sportsko-rekreacijskom sekcijom, postrojio "trener" kojemu su glasno odgovarali na vojni pozdrav "Domovini vjerni - uvijek vjerni".

HDSSB na izbore izlazi u dvije slavonske izborne jedinice. u 4. izbornoj jedinici koja obuhvaća Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju kako doznajemo listu će predvoditi Branimir Glavaš, a iza njega bi trebali biti Vladimir Šišljagić, Josip Salapić, Ivan Drmić te Krešimir Bubalo...

Nositelj u 5.izbornoj jedinici  biti će Dragan Vulin. Druga na listi biti će Josipa Miličević, a treći Dubravko Kolundžić.

Nakon što je jutros stranku napustio dosadašnji saborski zastupnik Dražen Đurović, iznenađenje je i da na listi nema najaktivnijeg saborskog zastupnika Bore Grubišića. - Pomlađujemo listu, imamo novu generaciju političara koji su isto tako kvalitetni i vrijedni. Boro Grubišić pruža punu podršku stranci, njegova je odluka bila da prepusti mjesto mlađima. 

Kandidacijske liste:

IV. izborna jedinica

1. Branimir Glavaš

2. Vladimir Šišljagić

3. Josip Salapić

4. Ivan Drmić

5. Krešimir Bubalo

6. Danijela Lovoković

7. Igor Češek

8. Dinko Burić

9. Jadranka Sabljak

10. Hrvoje Šimić

11. Karlo Šatvar

12. Mato Barukčić

13. Stjepan Ribić

14. Željko Kraljičak

V. izborna jedinica

1. Dragan Vulin

2. Josipa Miličević

3. Dubravko Kolundžić

4. Davor Pavelić

5. Božidar Bosančić

6. Slavica Jelinić

7. Vladimir Milković

8. Josip Mikšić

9. Darko Lorger

10. Damir Besednik

11. Dubravko Gubić

12. Ljiljana Banožić

13. Marin Medved

14. Zoran Vinković

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a: