Ljubav & sex

OBUCITE ČARAPE!

Želite nezaboravan orgazam? Imamo rješenje!

Jasno vam je na koji način seksi samostojeće čarape mogu doprinijeti orgazmu vašeg partnera, ali pitate se kako bi nošenje čarapa moglo vama pomoći da svršite (i to ne samostojećih, govorimo o običnim pamučnim dokoljenkama). Iznenadili biste se!

Želite nezaboravan orgazam? Obucite čarape!   FOTO:Profimedia
Piše: Republika.eu/ Cosmopolitan.hr

Sve je počelo kad je grupa danskih znanstvenika odlučila ispitati razlike između muškaraca i žena tijekom orgazma. Grupica volontera pristala je masturbirati u aparatu za magnetsku rezonancu, kako bi im se mogla snimiti moždana aktivnost tijekom postizanja orgazma. Ali žene su imale problema sa svršavanjem, žaleći se kako je u ordinaciji suviše hladno, te kako su im stopala ledena pa se ne mogu koncentrirati na postizanje orgazma (naravno, frajeri su svršili bez problema, njih ni polarni uvjeti ne bi spriječili:). Pa su im liječnici podijelili tople čarape  i - bingo. Orgazmi su počeli frcati na sve strane.

No, to je znanstvenike natjeralo da se zapitaju na koji način su čarape utjecale na postizanje seksualnog zadovoljenja. "Stvar je u distrakciji", objasnila je seksologinja Emily Nagoski sa Smith koledža u Massachusettsu. Hladna stopala bila su distrakcija, a čarape način na koji se distrakcija eliminirala. Žene koje imaju problema s postizanjem orgazma vrlo vjerojatno nisu ni svjesne da postoji neka distrakcija, u njihovoj okolini ili mozgu, zbog koje se ne mogu koncentrirati na seks i orgazam. To može biti umor, neispavanost, stres, glad, žeđ, hladnoća, vrućina... bilo što što nam odmiče fokus s vođenja ljubavi. "Zaboravljamo da se ženski orgazmi događaju između ušiju a ne između nogu", podsjeća Emily. Okolina i naši osjećaji su integrirani u to koliko ćemo se moći uzbuditi tj. opustiti pa je eliminiranje distrakcija prvi korak na putu do uspješnog orgazma.

 

Izvor: Cosmopolitan.hr