Požeško-slavonska

STRPLJEN - SPAŠEN

Nakon 40 godina napokon su dočekali asfalt i nogostup

Prve kuće u požeškoj Ulici Matije Kožića na Varelovcu počele su se graditi prije 40-ak godina i od tada stanovnici čekaju na asfalt.

Ilustracija   FOTO:Tihomir Ivcetic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Sada je to potpuno naseljena ulica, no donedavno su još uvijek imali neuređen okoliš i blatnu cestu. Iako im je do sada u više navrata obećavan asfalt, stigao im je tek ovo ljeto. Osim asfaltne ceste u dužini od 485 metara, dobili su nogostup i riješene su oborinske vode.

''Ovo je investicija od 1,2 milijuna kuna, koju je financirao Grad Požega, a na koju su stanovnici čekali više desetljeća. Konačno imaju asfalt, dobili su uvjete života kakve trebaju imati svi građani u Požegi.'', rekao je gradonačelnik Vedran Neferović nakon obilaska radova - postavljanja posljednjih metara asfalta - sa svojim zamjenikom Mariom Pilonom.

Uređenje ulice najveća je ovogodišnja investicija iz Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture grada Požege.

''Želja nam je da što više radova izvršimo iduće godine, kada očekujemo bolje financijske okolnosti u proračunu. Dinamika radova je znatno usporena u programu ove godine, nakon što je Grad ostao bez sredstava zbog Vladinih mjera obračuna poreza na dohodak'', dodao je gradonačelnik Neferović.