Moda & ljepota

IAKO IH OBOŽAVAMO

Ove 4 frizure uništavaju kosu

Svaka žena je svjesna posljedica koje donosi prekomjerno feniranje, ravnanje i kovrčanje kose. No stručnjaci upozoravaju kako ju i neke od naših najdražih i najjednostavnijih svakodnevnih frizura mogu oštetiti.

Ilustracija   FOTO:lagareh.com
Piše: Republika.eu/Index Rouge

Visoki rep

Šteta: listanje, pucanje

Znamo da volite visoki konjski rep jer je to najlakši način da uklonite kosu s lica ili sakrijete neopranu kosu. Ipak, često nošenje visokog repa moglo bi uništiti vašu kosu. Koristite li elastične gumice, vaša kosa s vremenom će slabjeti i pucati. 

Messy bun

Šteta: trenje i čupanje tjemena

Još jedna od najdražih frizura svake žene je messy punđa. Vrlo ju je jednostavno za napraviti i uvijek izgleda dobro, no spavanje s njom bi trebali izbjegavati zbog štetnih posljedica za zdravlje kose. Vrlo je važno pustiti kosu prije odlaska u krevet kako biste izbjegli štetu na korijenu kose. Ako ipak ne možete spavati puštene kose – obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu.

Pletenice

Šteta: listanje i slabljenje kose

Pletenice su jednostavno neodoljive! Iako ne očekujemo da se zauvijek odreknete ovih romantičnih frizura, tu i tamo kosu pustite da diše i živi. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korijena, a to je najgora stvar koja se može dogoditi vašim prekrasnim uvojcima. Srećom, opuštenije „messy“ pletenice puno su nam zanimljiviji i privlačniji izbor, a sad pogotovo.

Mokra podignuta kosa

Šteta: pucanje, listanje, padanje kose

Sigurno ste nebrojeno puta primjetili kosu omotanu oko gumice. Kada i osušenu kosu zavežete u rep, ona puca, a mokra je puno osjetljivija zbog čega puca još brže. 
 

Izvor: Index Rouge