Ostalo

ZA SAV PROMET

Blokirano Bajakovo

Granični prijelaz Bajakovo blokiran je za sav promet, a zbog blokade vozača kamiona iz Srbije kolona na izlazu duga je skoro devet kilometara.

Bajakovo   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Promet osobnih vozila, autobusa i teretnih vozila preusmjeren je na granični prijelaz Tovarnik, dok vozila iznad 7,5 tona voze kroz BiH preko graničnog prijelaza Stara Gradiška dok je teretni promet sa autoceste A3 preusmjeravan prema Slavonskom Šamcu i Županji. Zatvaranje Bajakova zaoštrilo je odnose Zagreba i Beograda. Hrvatska jejučer popustila i propustila kamione s kvarljivom robom, a Srbija je ranije zaprijetila suspenzijom trgovinskih sporazuma ako se granica ne otvori. Evo izjava premijera Vučića i Milanovića:

"Vlada Srbije spremila je paket mjera koji bi Republika Srbija, ukoliko razgovori ne uspiju, kao mjeru obrane sebe i svojih ekonomskih interesa poduzimala sutra 23.rujna 24 sata, odnosno 24. od 00 sati", rekao je Vučić. "Nema ultimatuma, Srbija ih nije u poziciji postavljati, a ja pokazujem maksimalno razumijevanje prema njihovoj situaciji", poručio je Milanović.