Događanja

BUDIMO PONOSNI NA HEROJE

Na proslavi u Kninu očekuje se 100 000 ljudi

Proslava 20. obljetnice akcije Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na kojoj se u Kninu očekuje 100 000 ljudi, započet će u 6 sati ujutro puštanjem 2000 golubova koji će poletjeti prema Vukovaru, dok će istovremeno golubovi iz Vukovara poletjeti prema Kninu.

Knin   FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
Piše: Media Servis

U 9 sati i 13 minuta na povijesnoj kninskoj tvrđavi bit će podignuta zastava, a potom otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu te otvoren Muzej Oluja '95. Svečanost će se nastaviti mimohodom ulicama Knina, a središnja proslava održat će se kod spomenika Hrvatske pobjede Oluja '95.

Nakon toga slijedi niz kulturno-umjetničkih i sportskih događanja. Gradonačelnica Josipa Rimac očekuje zajedništvo bez politikanstva.

Budimo i mi ponosni na naše heroje i bez ikakvog politikanstva pokažimo dostojanstvo. Ako smo oprostili kao kršćani, jesmo, tko nam može zabraniti veličanje naše pobjede," rekla je Rimac. Očekuje se dolazak dosad najviše ljudi, oko 200 autobusa, 13 tisuća vozila- ukupno oko 100 tisuća ljudi.