Osječko-baranjska

TKO JE ODGOVORAN ZA OVAKVU REGULACIJU PROMETA?

GPP-ovi autobusi koriste osječki glavni trg kao okretište – oštećenja već vidljiva

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolnika i tramvajske pruge u osječkoj Strossmayerovoj ulici, na potezu od Trga Ante Starčevića do Rokove crkve, kao zamjena tramvajskom prometu angažirani su GPP-ovi autobusi, koji za okretište koriste pješačku zonu na glavnom osječkom trgu te svojom težinom uništavaju popločenje. Zasuti upozorenjima građana reagirali su iz osječke Gradske četvrti Gornji grad.

GPP-ovi autobusi koriste osječki glavni trg kao okretište – oštećenja već vidljiva   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Teški GPP-ovi autobusi doslovce kruže cijelim trgom. To traje već puna dva tjedna. Primjećeno je da su ploče na više mjesta već puknule, kao i šaht na zapadnome dijelu trga. Cijelom dužinom puta ostali su zacrnjeni tragovi od guma i ulja i u konačnici uništen trg, čija podloga nije predviđena za takvo opterećenje, upozravaju iz Vijeća Gradske četvrti Gornji grad. Pitaju tko će sanirati nastala oštećenja i tko je odgovoran za ovakvu regulaciju prometa.

"Dobijamo brojne pritužbe građana i stanara. I mi iz Gradske četvrti apeliramo da struka pronađe neko drugo rješenje. Jer, sva ta oštećenja koja nastanu u konačnici će platiti građani, tako da mislimo da je svima u interesu da se pronađe neka alternativa", rekao je predsjednik Vijeća GČ Gornji Grad Hrvoje Žanić.

Iz Gradske četvrti već su zatražili intervenciju nadležnih službi u Gradu, no reakcije, kažu, nije bilo. Apeliraju da se privremena regulacija prometa odmah izmjeni i iznađe druga ruta, kako bi se izbjeglo daljnje uništavanje Trga.