Politika

NA POMOLU RASKIDANJE SPORAZUMA O ARBITRAŽI?

Zbog skandala na arbitraži Milanović saziva sastanak sa šefovima svih parlamentarnih stranaka u Saboru

Zbog skandala na Arbitražnom sudu za granični spor sa Slovenijom u hrvatskom bi se Saboru uskoro trebao održati sastanak šefova svih parlamentarnih stranaka kojeg će sazvati premijer Zoran Milanović, doznaje Telegram.

Sabornica   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Telegram

Konačni cilj sporazuma svih parlamentarnih stranaka trebao bi biti dogovor o dvotrećinskoj većini kojom bi Sabor trebao raskinuti sporazum o arbitraži.

Kako doznaje Telegram, sam postupak povlačenja Republike Hrvatske iz arbitražnog sporazuma potpisanog sa Slovenijom 2009. godine trebao bi izgledati ovako: Hrvatska će prvo zamrznuti svoj status u arbitraži, potom ćemo povući suca, a nakon toga ide i službeno raskidanje postupka. Te postupke provodit će hrvatska Vlada.

S druge strane, slovenski premijer Miro Cerar za danas poslijepodne sazvao je zatvoreni sastanak s čelnim ljudima svih parlamentarnih stranaka, kako bi se razmotrili svi aspekti skandala koji je rezultirao ostavkom slovenskog suca u arbitražnom sudu Jerneja Sekoleca i službenice ministarstva vanjskih poslova Simone Drenik, objavili su slovenski mediji.