Osječko-baranjska

BURNA SJEDNICA

Koalicija HDZ-SDP protiv nepovjerenja predsjedniku vijeća GČ Retfala Željku Lijiću

Na burnoj sjednici vijeća Gradske četvrti Retfala, HDSSB-ovi vijećnici predložili su izglasavanje nepovjerenja predsjedniku vijeća Željku Lijiću, zbog, kako navode, kontinuiranog nerada i kršenja odredbi Pravila o radu. Jedno takvo pravilo je da se sjednice moraju održavati najmanje jednom u 3 mjeseca, što iz HDSSB-a tvrde, nije bio slučaj.

Na ovaj se način samo još jednom potvrdila koalicija HDZ-SDP koja djeluje u gradu, tvrde u HDSSB-u   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Pet glasova HDSSB-ovih vijećnika nije bilo dovoljno za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku vijeća Gradske četvrti Retfala, prema 6 glasova ostalih članova vijeća. Na ovaj se način samo još jednom potvrdila koalicija HDZ-SDP koja djeluje u gradu, tvrde u HDSSB-u.

"HDSSB je pokrenuo žurnu aktivnost, inicijativu da bi se zaista počelo savjesno raditi ovdje u Gradskoj četvrti, da predsjednik sazove sjednicu koja nije bila održana od trećega mjeseca. Nismo donosili nikakve odluke, a u strahu zaista kao vijećnici i kao dužnosnici koji živimo ovdje u Retfali, koji zaista vidimo koliko su potrebe i prioriteti same Gradske četvrti, da se ne dovučemo u jesen u period kada krene kampanja, kada će sigurno doći do problema unutar koalicije SDP-a i HDZ-a zbog državnih izbora, da će se time ustvari izgubiti većina u samom ovaj vijeću", rekao je predsjednik HDSSB-a Retfala Željko Kraljičak.

Lijić je s druge strane rekao kako je sjednica održana unutar tri mjeseca prema pravilniku, ali da je odrađena kao tematska zbog nedovoljnog broja prisutnih vijećnika. Između ostaloga, na sjednici se glasalo i za potpredsjednika, a predložen je samo Branko Vidović koji je i izabran sa 6 glasova. 5 glasačkih listića bilo je poništeno jer su HDSSB-ovi vijećnici najavili da će prepustiti izbor vijećnicima iz koalicije.

"Predsjednik nije pokrenuo realizaciju ni jednoga projekta. Od uređenja središta same Retfale, izgradnje novih prostorija Gradske četvrti, tržnica, športsko rekreacijskog centra ili prometne regulacije koja je zaista loše napravljena u samoj Gradskoj četvrti Retfala. Evo danas se pokazalo da se ipak uspjela sačuvati jedna većina od šest vijećnika iz redova SDP-a, HDZ-a, HNS-a i ove stranke gospodina Đapića, nasuprot pet vijećnika HDSSB-a koji su bili izborni pobjednici", dodao je Kraljičak.

Zaključio je Kraljičak kako HDSSB-ovi vijećnici neće odustati od realizacije prioriteta, te da će i u buduće tražiti od vijeća i predsjednika da kvalitetnije radi jer žele da se radi u interesu sugrađana.