Svijet

SASTANAK SA VUČIĆEM

Čović o mirenju sa Srbijom i Pelješkom mostu

Tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine idu u Beograd kako bi razgovarali s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i na taj način pokušali smiriti situaciju u regiji nakon napada na Vučića u Srebrenici, potvrdio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović...

Dragan Čović   FOTO:Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
Piše: Media Servis

Čović je odbacio tvrdnje da će tijekom posjeta Beogradu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića čuvati tisuću policajaca. Za to nema potrebe jer će sva tri člana državnog predsjedništva imati istu zaštitu, rekao je Čović.

Dodao je da BiH ni njeni susjedi ne mogu profitirati o sukoba. Očekujem da ono što nam se dogodilo u Srebrenici bude nova šansa i iskorak da realno sagledamo probleme iz prošlosti. Jedna stranica se mora zatvoriti, postoje druge institucije koje se trebaju baviti prošlošću, a mi se trebamo baviti realnim životom, ocijenio je Čović.

Kaže da će odnose sa Srbijom pokušati dovesti na razinu prijateljskih. Na pitanje novinara o izgradnji Pelješkog mosta ocijenio je da je to pitanje o kojem se raspravlja gotovo deset godina i da je to više politička tema.

"RH je odlučna graditi Pelješki most. Ne vidim nijednog razloga da BiH gradnju mosta ne iskoristi za interese BiH. Ako na pravi način pristupimo tome, a ne na politikantski način kroz 3 ili 5 politika iz BiH, mislim da možemo imati višestruku korist", zaključio je Čović.