Osječko-baranjska

[VIDEO] HDSSB

Moraju li zbog nerada HDZ-SDP koalicije Retfalčani na nove izbore?

Više od tri mjeseca, što je maksimalni zakonski rok, nije održana sjednica Vijeća osječke Gradske četvrti Retfala, niti je izabran potpredsjednik Vijeća, čime su stvorene pretpostavke za nove izbore u toj Gradskoj četvrti, tvrde u HDSSB-u. Odnos političkih snaga tamo je gotovo identičan odnosu u osječkome Gradskome vijeću, gdje pojedinačno najviše mandata ima HDSSB, ali je na vlasti udružena HDZ-SDP-ova koalicija, koja ima 6 mandata nasuprot HDSSB-ovih 5.

Piše: Republika.eu / STV

Moraju li zbog nerada HDZ-SDP-ove koalicije Retfalčani na nove izbore – pitaju HDSSB-ovi vijećnici. To im, kažu, nije cilj, jer ne žele nove nepotrebne troškove, već žele provoditi projekte, zbog kojih su, kažu, na izborima u prosincu prošle godine pojedinačno i odnijeli uvjerljivu pobjedu. Unatoč tome, većinu je konstituirala udružena antihdssbeova koalicija, koju čine 3 HDZ-ova, i po jedan SDP-ov, HNS-ov i Đapićev vijećnik. Od izbora, u proteklih 7 mjeseci, održana je samo jedna sjednica Vijeća, a od projekta nije realizirano ništa, upozoravaju iz HDSSB-a.

Željko Lijić treba podnijeti ostavku kako bi se osigurale mogućnosti da oni koji žele raditi nastave posao vođenja ove gradske četvrti, tvrdi vijećnik HDSSB-a GČ Retfala Željko Kraljičak. Kaže kako odluka o raspuštanju vijeća gradske četvrti i novim izborima ovisi o gradonačelniku, ali i da su se prema poslovniku uvijeti ispunili za to.

Ne ulaze u HDSSB-u u to da li postoji kriza unutar koalicije HDZ-a i SDP-a u gradu Osijeku i u Gradskoj četvrti Retfala, već samo traže da svi izabrani vijećnici rade svoj posao. HDSSB, kažu, ima kvalitetne projekte i želi ih realizirati u interesu građana.