Društvo

ZADARSKI AKVATORIJ

Predsjednica nakon ribarenja: Vidim da su ribari zadovoljni ulovom a i ja sam zadovoljna

Nakon noćnog ribarenja u zadarskom akvatoriju na kočarici Sin Kali, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rano jutros vratila se s ribarskom posadom u Kali, a u izjavi novinarima istaknula je važnost modernizacije ribarskih brodova, te reguliranje statusa i prava ribara.

Predsjednica je s ribarima iz Kali krenula u ribolov sinoć oko 20,30 sati   FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Piše: Media servis

Predsjednica je s ribarima iz Kali krenula u ribolov sinoć oko 20,30 sati. "Vidim da su ribari zadovoljni ulovom, i ja sam zadovoljna“, rekla je Grabar Kitarović

"Divim se tim ljudima. cijelu noć smo strpljivo čekali uz ove reflektore da se riba skupi, a onda je krenula cijela ova operacija razvlačenja mreže," rekla je predsjednica.

„Modernizacija brodova jedan je od ključnih aspekata na kojima moramo raditi, ali koliko čujem od ribara, stvari idu na bolje. Najveći su problemi s registracijom, s resornim Ministarstvom, u reguliranju statusa i prava, te vrijeme koje je potrebno da se dobiju dozvole", dodala je Grabar Kitarović.

S predsjednicom i ribarima noćas je bio i zadarski župan, Stipe Zrilić

Vlasnik kočarice, ribar Mate Lukin rekao je da je ulovljeno 10 tona inčuna, koji će biti otpremljeni u ribarsku zadrugu Omega 3 u Šopotu pokraj Benkovca. Inčuni će biti smrznuti i izvezeni najvjerojatnije na španjolsko tržiste.

"Nismo spavali čitavu noć. To je doista zanimljivo da vidimo kako ribari i u kojim uvjetima naši ribari rade. Ulov je jako bio dobar. Jedan lijep doživljaj i lijepo iskustvo. Mi smo predsjednicu uspoznali i s ribarskim kapacitetima naše županije i s stanje marikulture i daleko smo najuspješnija županija po tome," rekao je Zrilić.