Svijet

CRNADAK PORUČUJE

Napad na Vučića neće utjecati na odnose BiH i Srbije

Ne stišavaju se reakcije nakon što je srbijanski premijer Aleksandar Vučić napadnut u Srebrenici tijekom komemoracije za žrtve.

Srebrenica   FOTO:Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
Piše: Media Servis

Predsjedništvo BiH ispričalo se Vučiću, a bošnjački član, Bakir Izetbegović dodao je i kako je "osobno osramoćen", jer mu je obećao sigurnost. Predsjedništvo je zatražilo istragu slučaja kako bi se otkrio napadač, ali i vidjeli mogući propusti od strane obavještajnih i policijskih agencija. Izjavu je dao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

"Nakon ovih brojnih osuda i opredjeljenja institucija Bosne i Hercegovine da otkrije i kazni počinitelje i nekoliko telefonskih razgovora koje sam imao s kolegom Ivicom Dačićem i rekao mu da najoštrije osuđujemo napad na premijera Vučića. Da ćemo učiniti sve da počinitelji budu otkriveni i kažnjeni i da se nadam da to neće utjecati na naše buduće odnose i oko toga smo se na kraju složili. Prema tome, ne očekujem da ovo što se jučer dogodilo ima utjecaj na daljnji razvoj dobrih i sve boljih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine", rekao je Crnadak.