Osječko-baranjska

JEDNA OD NAJVEĆIH I NAJBROJNIJIH GRADSKIH ČETVRTI

Obilježen Dan osječke Gradske četvrti Novi grad

Završetak izgradnje Paviljona gradski vrt do kraja ove godine i rješavanje problema prometne izolacije južnog dijela Stadionskog naselja projekti su na kojima inzistiraju u Vijeću osječke Gradske četvrti Novi grad. Čulo se to na svečanoj sjednici Vijeća ove gradske četvrti, koja višednevnim programom obilježava svoj dan i crkveni god Župe Svetih Ćirila i Metoda.

Od kapitalnih projekata na kojima inzistiraju na prvome mjestu završetak je projekta Paviljon gradski vrt   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Od petka u Gradskoj četvrti Novi grad slavljeničko je ozračje. Centralna proslava Dana gradske četvrti, uz druženje i "novogradski roštilj" održana je ispred robne kuće na Sjenjaku. Nakon 20 godina sastali su se i pripadnici osječke 106. brigade satnije Sjenjak. Jučer su položeni su vijenci u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu. Služena je sveta misa i održana svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti.

Jedna je to od najvećih i najbrojnijih gradskih četvrti u Osijeku. Na Sjenjaku i okolici danas živi 15-tak tisuća stanovnika. Najveći dio financijskih sredstava kojima raspolaže sama četvrt otišao je na obnovu nogostupa i šetnica, a od kapitalnih projekata na kojima inzistiraju na prvome mjestu završetak je projekta Paviljon gradski vrt, kaže predsjednik Vijeća GČ Novi grad Ivan Karalić.

Drugi je problem odsječenosti južnog dijela stadionskog naselja, koji je, kaže, problem cijeloga grada, a ne samo ove gradske četvrti. Postoje, kaže, obećanja iz Hrvatskih cesta da će problem biti riješen u sljedećih godinu dana. 

Radi se na projektu izgradnje pješačko-biciklističkog nathodnika i u vodstvu Gradske četvrti Novi grad vjeruju da će do sljedećga proljeća projekt biti realiziran.