Gospodarstvo

INVESTICIJE EUROPSKIM NOVCEM

Hajdaš Dončić o Pelješkom mostu i zračnoj luci

Studija izvodljivosti stigla je u Hrvatske ceste i do 13.7. bit će održana javna prezentacija projekta gradnje Pelješkog mosta, izvijestio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavivši početak radova za kraj ove ili početak iduće godine. Svečano otvorenje nove Zračne luke Franjo Tuđman očekuje pak negdje za Božić 2016. godine

Siniša Hajdaš-Dončić   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Studija izvodljivosti most izdvaja kao najbolje rješenje za spajanje hrvatskoga juga, slijedi izrada studije o utjecaju na okoliš, te nivelacija građevinske dozvole. Ministar Hajdaš Dončić naglasio je da sve radilo u dogovoru s BiH, sukladno svim standardima i međunarodnim uzusima. U kvartalu očekuje raspisivanje natječaja, a početku gradnje do kraja godine ili početkom slijedeće.

"Uključujemo Bosnu i Hercegovinu ali ja ću samo reći da BiH više treba nas u budućnosti nego mi njih. Pametnome dosta", zaključio je Hajdaš Dončić.Do ožujka ili travnja Zračna luka Zagreb dobit će novo ime, odlučuje Vlada, a s prijedlogom da se nazove po prvom hrvatskom predsjedniku još se treba složiti i obitelj Franje Tuđmana. Hajdaš Dončić u tome ne vidim ništa sporno i u priči o nazivu zračne luke ne vidi "slučaj".

"Meni je osobno važno da je to bila u mandatu ove vlade prva veča strana investicija u iznosu većem od 220 milijuna eura i da je 1200 hrvatskih radnika iz hrvatskih tvrtki radilo na izgradnji novoga terminala".Svečano otvorenje bit će oko Božića 2016. godine, a ministar ponavlja da imenom zračne luke nisu htjeli nikome podilaziti.

"Ja vam sigurno ne mogu podleći pritisku, a protiv Tita i Tuđmana nemam ništa protiv, čisto iz regionalnih razloga. Hvala lijepa", rekao je Hajdaš Dončić