Virovitičko-podravska

USPJESI OSNOVACA

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić ima čak osam županijskih prvaka

Svaka generacija orahovačke osnovne škole donese sjajne rezultate sa županijskih i državnih natjecanja, no ovogodišnji će vjerojatno ostati dugo zapamćeni.

Ilustracija   FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Naime, na županijskim natjecanjima orahovački osnovci osvojili su osam prvih, četiri druga i tri treća mjesta. Prvaci su sedmaši Borna Katić iz povijesti te Franko Perković iz kemije, petaši Denis Eichler i Ramona Perković te sedmaš Franko Perković iz informatike, učenica osmog razreda Mirta Škraba iz engleskog jezika te Branimir Udovčić iz sedmog i Grga Maričić iz petog razreda iz tehničke kulture. Druga mjesta ostvarili su Franko Perković iz povijesti, Jan Kuhar iz biologije te Nives Smolčić i Danijel Peštaj iz tehničke kulture, dok su treća mjesta osvojili petaš Vlatko Rađenović, šestašica Željka Tikvan i sedmaš Josip Jaklić iz tehničke kulture.

''Ovo su uistinu veliki rezultati i od srca čestitam svim učenicima i njihovim mentorima. Naša škola je godinama poznata po iznimno talentiranoj djeci i konstantno osvajamo sjajne rezultate, no ove godine bili smo posebno dobri. Ostaje žal da zbog pravila natjecanja i zbrajanja bodova iz cijele Hrvatske na državno natjecanje neće nitko osim prvaka iz tehničke kulture koji na državno ide automatizmom, odnosno osvajanjem prvog mjesta u županiji'', kaže ravnateljica škole Maja Škraba.

Učenici koji su postigli ove rezultate čvrsto su na zemlji, svjesni što su napravili, ali isto tako i činjenice da je pred njima još ovakvih natjecanja.

''Lijepo je znati da si u vrhu županije u nekoliko predmeta. Povijest i kemiju učio sam usporedno, a informatika mi je zapravo hobi. Jednostavno uživam ići na natjecanja i moram priznati da mi ja žao što ne idem na državno, ali imam još godinu ispred sebe i nadam se da će mi se i to ostvariti'', rekao je Franko Perković, prvak iz kemije i informatike te viceprvak iz povijesti. Borna Katić osvojio je prvo mjesto iz predmeta koji većine učenika ''baš i ne voli'' – iz povijesti.