Društvo

TRENUTNO 550 ZADRUGA

Branitelji dobivaju trgovinu u kojoj će cijene biti povoljnije

Čajevi, ulje, med, mesne prerađevine, mliječni proizvodi, sokovi,suveniri, gotovo sve što proizvode braniteljske zadruge, moći će se do kraja godine kupiti na zagrebačkom Britanskom trgu.

Ilustracija   FOTO:Tino Juric/PIXSELL
Piše: Republika.eu / 24sata

Budući da je u hrvatskoj više od 550 braniteljskih zadruga, njihovo resorno ministarstvo odlučilo je do Božića otvoriti prodavaonicu u Zagrebu i tako im omogućiti da u njoj izlažu i prodaju svoje proizvode.

''Trgovina će biti svega nekoliko minuta od Trga bana Jelačića, a prostor će ustupiti Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Mogu već sada najaviti da će prodavaonica po cijenama biti povoljnija od drugih. Uz to, ako netko poželi školjke, dobit će ih iz Stona za manje od 24 sata'', otkrio je ministar branitelja Predrag Matić Fred. Naglasio je kako njihov dućan neće ugroziti velike trgovine ni druge proizvođače, jer zadrugari proizvode male količine.

Ministar kaže kako je navedeno najbolji i najuspješniji projekt s braniteljima nakon Domovinskog rata. U potpunosti su se resocijalizirali i vratili u život i s njima država nema problema.

IZVOR: 24sata