Događanja

BOJKOT HDZ-A

Svečana sjednica Hrvatskog sabora

Svečana sjednica Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskoga sabora održat će se s početkom u 10.00 sati. Uzvanicima će se obratiti predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

Sabornica   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Media Servis

U sklopu svečane sjednice prikazat će se i film "Hrvatski sabor u demokratskim procesima Republike Hrvatske".

Na sjednicu su pozvani predsjednica Republike Hrvatske, predsjednik Vlade, zastupnici u Hrvatskom saboru, potpredsjednici i ministri Vlade RH, bivši predsjednici Republike Hrvatske, bivši predsjednici Hrvatskog sabora, predstavnici diplomatskog zbora, vjerskih zajednica, sudbene vlasti, akademske zajednice, sindikata i braniteljskih udruga, pučki pravobranitelji i drugi uglednici iz javnog života. A zastupnici HDZ-a najavili su da neće prisustvovati sutrašnjoj svečanoj sjednici Sabora u povodu dana naše najvažnije državne institucije.

HDZ ne želi sudjelovati u sjednici i piti šampanjac, dok branitelji u crkvi svetog Marka ne mogu dobiti ni vodu. Gordan Jandroković:

"To su takve optužbe kakve se do sada još nisu čule u Hrvatskom saboru. Bilo je teških riječi, ali prozivati nekoga da je odgovoran za moguću nečiju smrt je zaista neprihvatljivo i u takvim okolnostima mi ne možemo sudjelovati u svečanoj sjednici", rekao je Jandroković.

Zbog stanja na Markovom trgu otkazan je i dan otvorenih vrata Sabora koji se trebao održati u nedjelju.