Ostalo

PROJEKT OD 40 MILIJUNA KUNA

U NP Krka uskoro kreće gradnja volonterskog centra

"U zaštićena područja uložili smo 200 milijuna kuna i pripremamo projekte vrijedne još 600 milijuna koje imamo na raspolaganju iz EU fondova. Jedan od većih projekata koji trenutno provodimo je 'Eko kampus Puljani' u Nacionalnom parku Krka.

Ilustracija   FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Piše: Media Servis

U sklopu tog projekta park će dobiti novi posjetiteljski sadržaj koji će privući nove goste, rasteretiti najposjećenije dijelove parka, a lokalnom stanovništvu omogućiti nove poslovne prilike," izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom Vladine odluke kojom je NP Krka odobreno da sklopi ugovor za izvođenje građevinskih radova na volonterskom centru u sklopu projekta „Eko kampus Puljani“.

U sklopu tog projekta vrijednog 40 milijuna kuna bivši vojni kompleks uredit će se za prijem posjetitelja, volontera, studenata, predškolske i školske djece, znanstvenika i istraživača.

Građevinski radovi prve faze procijenjeni su na 20 milijuna kuna. Sredstva za realizaciju tih radova osigurana su kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 46% a ostatak kroz proračun NP Krka.

U planu je da uređenje volonterskog centra završi do kraja 2015. čime će završiti prva faza projekta.

Druga faza projekta procijenjena je na 20 milijuna kuna. U sklopu te faze uredit će se postav prirodoslovne zbirke i škole o prirodi te ostala potrebna infrastruktura: pristupne ceste, ugostiteljski sadržaj i biopročišćivač.