Osječko-baranjska

GRADSKA ČETVRT NOVI GRAD

Stanari južnog stadionskog naselja dobiti će nadhodnik

Proširenjem osječke južne obilaznice stanovnici južnog dijela stadionskog naselja uz mnoge probleme susreću se s još jednim, a to je odsječenost od ostatka grada. Nažalost konkretnih riješenja do danas nije bilo, no, na radnom sastanku su predstavnici Gradske četvrti Novi grad sa gradonačelnikom Ivanom Vrkićem iznjeli prijedloge i riješenja koja bi uskoro trebala krenuti u realizaciju. Osim toga, na sastanku je bilo riječi i o izgradnji paviljona Gradski vrt koji bi trebao biti završen do kraja godine.

Radni sastanak predstavnika Gradske četvrti Novi grad sa gradonačelnikom Ivanom Vrkićem   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Stanovnici južnog stadionskog naselja sa ostatkom grada su povezani nadvožnjakom što nije riješenje i za pješake. Naime zadnjih godina pješaci su kako bi došli u drugi dio grada unatoč opasnosti pretrčavali cestu. No proširenjem južnog dijela obilaznice na četiri kolničke trake, te izgradnjom zvučne izolacije to će im biti onemogućeno.

"Hrvatske ceste su dale konkretan odgovor da se kreće u projektiranje pješačko-bicilističkog nadhodnika iznad južne osječke obilaznice kako bi se južno stadionsko naselje spojilo s ostatkom grada Osijeka. Isto tako se usporedno s time riješava pitanje spoja Kninske sa Trpimirovom ulicom, čime ćemo rasteretiti Wilsonovu ulicu, ali isto tako omogućiti da ovaj spoj pješačko bicklistički ide upravo prema tom spoju Kninske i Trpimirove", kaže predsjednik Gradske četvrti Novi grad Ivan Karalić.

"Moramo i privremeno riješavati probleme, da ljudi mogu puštanjem obilaznice u promet prometovati i prolaziti na odgovarajući način, siguran način, i jasno sam rekao ako tu bude nekih problema da ću ja stati na čelo svojih sugrađana i zajedno s njima prosvjedovati, jer ne može se dogoditi nešto da činimo dobro za cijeli grad na račun jednoga kvarta", kaže gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Osim toga govorilo se i o paviljonu Gradski vrt koji je još uvijek u fazi izgradnje, ali i drugim projektima u Novom Gradu.

"Gradonačelnik je potvrdio da će do kraja godine biti riješeno to pitanje, odnosno da će biti završen paviljon Gradski vrt i samim time da ćemo moći planirati i namjene tog paviljona. Govorili smo i o uređenju središnjega trga u Ulici kralja Petra Svačića, gdje smo dogovorili da se krene u projektiranje ove godine, kako bismo sljedeće godine mogli zakopati i prve lopate", rekao je Karalić.

Dodao je kako bi i radovi u rekontrukciji kolnika u Daruvarskoj ulici trebali započeti sljedeće godine, a govorilo se i o uvođenju 5 mapa sa kućnim brojevima na ulazima u naselje Sjenjak. Radnom sasanku nazočili su i neki od stanovnika stadionskog naselja koji su negodovali na brojne probleme s kojima se susreću, u uz ostalo to su nedostatak kanalizacije, loše ceste i rasvjeta. Na njihovo negodovanje gradonačelnik Vrkić kazao je kako će idućeg tjedna organizirati sastanak i na te teme.