Osječko-baranjska

PROTIV JE GLASAO SAMO HDZ

Županija podržala Božidara Šnajdera za intendanta HNK, na potezu je Grad Osijek

Osječko-baranjska županijska skupština prihvatila je prijedlog o imenovanju Božidara Šnajdera za novog intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Šnajdera, koji se jedini javio na natječaj za intendanta, izabralo je Kazališno vijeće HNK, a drugi osnivač Grad Osijek o prijedlogu će se izjasniti u utorak 5. svibnja na sjednici Gradskoga vijeća.

Županija podržala Božidara Šnajdera za intendanta HNK, na potezu je Grad Osijek   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

O imenovanju intendanta HNK-a odlučivalo se na posljednjoj, 40. točci, dvodnevne sjednice Županijske skupštine, koja je prekjučer prekinuta zbog opsežnog dnevnog reda. Bila je to "točka na i" ove maratonske sjednice, a ako odluku Županijske skupštine bude slijedilo i Gradsko vijeće u utorak, mogla bi to biti i "točka na i" gotovo dvogodišnje agonije s kazališnim intendantom

Protiv novog Šnajderova izbora u Skupštini danas je bilo jedino 6 HDZ-ovih vijećnika.

Prijedlog je na kraju prihvaćen s 28 glasova za i 6 HDZ-ovih protiv

Od ostaloga na sjednici prihvaćen je niz izvješća županijskih službi i upravnih odjela, među kojima i izvješće o provedbi Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga na području Županije. Pod ovom točkom jedini se za raspravu javio predsjednik Skupštine Kapraljević, rekavši kako se protiv droga najprije treba boriti edukacijom i istinom, ali ne onom koju nam servira farmaceutska industrija, kako bi zarađivala na mladima i djeci.

Sve su droge zlo, ali da li smo izabrali manje zlo ili proizveli nešto što je puno opasnije, želio je vijećnicima i javnosti poručiti Kapraljević, zaključujući kako je marihuana bila majčina dušica u odnosu na današnju sintetiku koja se može kupiti i u samoposluzi.