Kino & Film

THE CROWDED ROOM

Leonardo DiCaprio tumači čak 24 lika u jednom filmu

U svojem novom filmu “The Crowded Room”, za koji scenarij pišu Jason Smilovic i Todd Katzberg, američki glumac višestruko nominiran za Oscara, Leonardo DiCaprio, tumačit će čak 24 lika.

Leonardo DiCaprio   FOTO:Mehdi Taamallah/Press Association/PIXSELL
Piše: Glas Slavonije

Film će se temeljiti na knjizi Daniela Keysa o Billu Milliganu, čovjeku koji je zbog poremećaja višestruke osobnosti oslobođen optužbi na sudu. Film će pratiti priču o sudskom procesu protiv Milligana, nakon što je bio optužen za pljačku i silovanje triju žena u Ohiu. U pripremi obrane Milliganu je dijagnosticiran poremećaj višestruke osobnosti, a njegovi odvjetnici su na sudu dokazali da je “alternativna osobnost” Billa Milligana počinila te zločine, a ne on.

DiCaprio, koji će glumiti Milligana, među ostalima, tumačit će i lik Adaline, lezbijke koja preuzima odgovornost za silovanje, kao i Ragena, jugoslavenskog komunista koji priznaje da je odgovoran za pljačku.

I dok je ovaj projekt tek u povojima, Leonardo snima svoj novi film, “The Revenant”, s redateljem Alejandrom Gonzálezom Iñárrituom, koji je ove godine dobio Oscara za režiju filma “Birdman”. U tom će filmu glumiti doseljenika Hugha Glassa, koji 1820-ih krene u osvetnički pohod protiv onih koji su ga ostavili nakon što ga je brutalno napao medvjed. U filmu se pojavljuje i Tom Hardy, a u kina stiže u siječnju 2016. godine.

Usto, u pripremi je i snimanje nove kriminalističke drame “Mean Business on North Ganson Street”, priče o osramoćenom detektivu koji dobije nimalo cijenjenog partnera u nasilnom gradu na Srednjem Zapadu, usred niza ubojstava policajaca. U filmu glumi i Jamie Foxx.

Na privatnom planu DiCaprio je česta tema u tabloidima, jer ga u posljednje vrijeme dosta viđaju kako tulumari s Rihannom. No, kako pišu najnoviji tračevi američkih tabloida, Leo je opčinjen mladom glumicom Dakotom Johnson, zvijezdom “50 nijansi sive”, s kojom se vrlo intenzivno družio na zabavi uoči nedavne dodjele Oscara.