Ostalo

MORAJU PODMIRITI SUDSKE TROŠKOVE

Odbijena tužba roditelja Nore Šitum protiv udruge Hrabro dijete

Dan nakon što je Vlada u proceduru poslala novi Zakon o humanitarnoj pomoći, iz Nove Gradiške stiže vijest kako je tamošnji Općinski sud odbio tužbu roditelja Nore Šitum protiv Udruge Hrabro dijete oko toga kome pripada oko 4 milijuna kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za liječenje male Nore.

Ivica Šitum   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Obitelj Šitum zbog toga sada mora platiti sudske troškove u iznosu od 155 tisuća kuna. Ivica Šitum se pita zašto sutkinja nije uvažila rezultate vještačenja, koje je sama naručila, te poručuje kako će se žaliti i da nastavljaju borbu:

"Oni ne znaju da smo mi prošli gore borbe od ove i ovaj puta su se namjerili na tvrd orah. Javnost će kad tad doznati pravu istinu, ma koliko se netko trudio da ju sakrije. Pošto su nam sve institucije zatvorile vrata, jedina mogućnost da dođemo do tih dokumenata, bila je da pokrenemo privatnu tužbu. A oni su tu situaciju iskoristili na način da su u medije plasirali laži da mi to radimo radi novca. Tog novca smo se davno odrekli. Ne želimo ga čak ni na svojoj zakladi. I bit će uplaćen u humanitarne svrhe", rekao je Ivica Šitum.