Virovitičko-podravska

VULIN

''Pregovarat ćemo samo s onima koji podrže regionalizaciju i decentralizaciju''

Protiv nezaposlenosti, siromaštva i masovnog iseljavanja mladih iz naše domovine moramo se boriti kvalitetnim projektima koji će osigurati sveukupni razvoj naše regije, i to smo u prošlosti dokazali da znamo i možemo. Poručio je ovo na izbornoj skupštini HDSSB-a za Općinu Gradina u Virovitičko-podravskoj županiji predsjednik te stranke Dragan Vulin.

Vulin: ''Pregovarat ćemo samo s onima koji podrže regionalizaciju i decentralizaciju''   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Na primjerima se vidi kako HDSSB tamo gdje ima priliku zna upravljati – od 2005. gledamo kako se vodi Osječko-baranjska županija koja je na sredini ljestvice razvijenosti u Hrvatskoj, dok su sve ostale slavonske županije u kojima je na vlasti HDZ na samom dnu, čulo se na skupštini HDSSB-a. 

Saborski zastupnik HDSSB-a Igor Češek istaknuo je kako je prema indeksu razvijenosti Virovitičko-podravska županija na 5,56 posto prosjeka Europske unije, odnosno na dnu ljestvice svih hrvatskih županija.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin poručio je kako se u stranci u ovim teškim trenutcima za naš zavičaj ne žele baviti manje važnim temama kao što su ideološke podjele na kojima inzistiraju HDZ i SDP. No, dodao je i kako nikada ne smijemo zaboraviti svoju povijest i žrtvu koju su podnijeli hrvatski branitelji. Upozorio je i kako utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš već deset godina prolazi kalvariju, te kako je već šest puta uhićen u istom slučaju.

Vulin je istaknuo i kako je glavni politički cilj stranke u sljedećem razdoblju osvojiti dovoljan broj mandata u Saboru da nitko bez njih neće moći sastaviti Vladu. Dodao je i kako je temelj programa HDSSB-a regionalizacija odnosno spajanje povijesne i prirodne cjeline Slavonije i Baranje kako bi ona bila snažnija i mogla povući više novca iz europskih fondova, ali i kako bi javna uprava postala jeftinija i učinkovitija s manje političkih dužnosnika.

Predsjednik HDSSB-a kazao je i kako oni nisu trgovačka stranka koja će s bilo kime pregovarati o podjeli plijena, ministarskih fotelja ili javnih poduzeća već kako pregovarati mogu samo s onima koji podržavaju program HDSSB-a, i koji su spremni provesti decentralizaciju Hrvatske.