Vukovarsko-srijemska

ŽUPANJSKA POSAVINA

Za odvodnju u Županji i Štitaru 15,8 milijuna kuna

Čelnici županjskog Komunalca i konzorcija kojeg čine vinkovački Sokol i Aquaterm iz Karlovca potpisali su u Županji ugovor o izvođenju radova na proširenju i rekonstrukciji sustava odvodnje u Županji i Štitaru te gradnji sustava vodoopskrbe u Štitaru.

Ilustracija   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Ugovor je vrijedan 15,8 milijuna kuna, a sastavni je dio projekta ''Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture – aglomeracija Županja'', ukupne vrijednosti gotovo 77 milijuna kuna, od čega EU sufinancira 73 posto. Prema ugovoru, u Županji će se graditi nova crpna stanica “Županja Centar”, novi magistralni tlačni cjevovodi u duljini 2,3 kilometra, a bit će i rekonstruirana crpna stanica “Stara Županja”. 

U gradnju sustava odvodnje i gravitacijske kanalizacije u Štitaru duljine oko 14 kilometara bit će sagrađeno 13 crpnih stanica, 1,8 kilometara tlačnih cjevovoda te priprema za priključke na vodoopskrbu za 360 kućanstava. Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, gradonačelnik Županje Davor Miličević te načelnik Štitara Marko Bikić. 

''Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na ovom području koji će značajno podići kvalitetu života građana Županje i Štitara'', poručio je Plišić.