Vukovarsko-srijemska

REZOVI U ŽUPANJI

Svima na gradskoj blagajni deset posto manje plaće

Djelatnicima gradske uprave, Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera, Gradske knjižnice Županja i Dječjeg vrtića “Maslačak”, odnosno svima onima koji su na gradskoj blagajni, od 1. ožujka rezat će se plaće za deset posto, odluka je koju je zbog osjetnog smanjenja prihoda u gradskom proračunu donio gradonačelnik Davor Miličević.

Davor Miličević - gradonačelnik Županje   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Situacija nije kritična, ali moramo na vrijeme reagirati, jer ne želim se dovesti u situaciju da na kraju godine nema novca i da ne možemo ljudima isplatiti plaće", kazao je gradonačelnik Miličević za Glas Slavonije.

Posljedice porezne reforme u prva dva mjeseca ove godine itekako su se odrazile na punjenje gradskog proračuna. Samo se u siječnju u gradsku blagajnu nije slilo čak 200 tisuća kuna prihoda od poreza, što za Županju nije zanemariv iznos.

"Najdrastičniji je primjer Sladorana. Od te smo tvrtke mjesečno izgubili 130 tisuća kuna, odnosno sav gubitak od plaća koji nam se pojavljuje najvećim je dijelom iz te šećerane. Na godišnjoj razini to će biti čak 1,6 milijuna kuna. Vidjet ćemo što će dalje biti, pratit ćemo situaciju i na temelju toga reagirati", kaže Miličević.

U Gradu su u posljednje vrijeme već poduzete određene mjere uštede, smanjen je broj zaposlenih s 30 na 20, ni gradonačelnikova plaća, s obzirom na to da je i saborski zastupnik, nije na gradskom proračunu, ali sve to nije bilo dovoljno i tražilo je dodatno stezanje remena.