Politika

TKO POSLUJE POZITIVNO?

Istječe rok za predaju financijskih izvješća stranaka

Danas istječe rok do kojeg stranke Državnom izbornom povjerenstvu i Državnoj reviziji trebaju dostaviti financijska izvješća za prošlu godinu i objaviti ih na svojim službenim stranicama.

Ilustracija   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Nakon što je posljednje dvije godine kažnjavan zbog probijanja rokova SDP je ove godine požurio s izvješćem. Objavili su kako su lani uprihodili 39,4 milijuna kuna, potrošili 33, čime su u plusu nešto više od 6 milijuna kuna što će stranka iskoristiti za djelomično pokrivanje manjka prenesenog iz ranijih godina.

Financijsko izvješće objavio je i HNS, koji u 2014. također bilježi višak prihoda nešto manji od 202 tisuće kuna Prihodi stranke iznosili su nešto više od 10,2 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 10,04 milijuna.

I IDS je prošlu godinu završio u plusu, od 395 tisuća kuna. Stranka je, naime, uprihodovala 3,7 milijuna kuna, a potrošila 3,3 milijuna kuna. Najveća oporbena stranka HDZ prošlu je godinu završila u minusu od čak 10 milijuna kuna.

HDZ je ukupno lani uprihodio 32,75 milijuna kuna, a potrošili su gotovo 42 milijuna kuna. Manjak u stranačkoj blagajni u HDZ-u objašnjavaju troškovima vezanim uz održavanje predsjedničkih, izbora za zastupnike u Europskom parlamentu, te prijevremenih lokalnih izbora.