Događanja

GENIJ ZA BUDUĆNOST

Traju Dani Nikole Tesle

U Tehničkom muzeju u Zagrebu počinju Dani Nikole Tesle. Danas se održavaju predavanja o Tesli kao izumitelju i vizionaru, dok će sutra biti održana panel diskusija. Najavljuje Dragica Mihajlović, predsjednica udruge Nikola Tesla, genij za budućnost.

Nikola Tesla   FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Htjeli smo diskutirati o nekim temama koje su nepoznate kako hrvatskoj, tako i svjetskoj javnosti. Dobit ćemo neka nova saznanja, nove spoznaje. O tome će diskutirati znanstvenici u sklopu panel diskusije", rekla je Dragica Mihajlović.Program počinje u 18 sati. Ulaz na predavanja je 15 kuna, dok je na panel diskusiju ulaz slobodan. U četvrtak će biti svečano otvoren i natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla - Genij za budućnost. Nagrada se dodjeljuje šestu godinu zaredom u tri kategorije

"Prva kategorija je kviz znanja o Nikoli Tesli i znanje iz fizike za osnovnu, srednju školu i studente. Druga kategorija je predviđena i namjenjena za inovacije. Mogu se natjecati škole, mladi, kompanije, pojedinci, fizičke i pravne osobe, a područje je suvenir ili uporabni predmet inspiriran Nikolom Teslom. Treća kategorija je za projekt ili inovaciju iz područja širokog Teslinog djelovanja. To je sve ono čime se Tesla bavio i o čemu je pisao", rekla je Mihajlović.Više informacija o natječaju može se pronaći na stranici udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost.