Politika

NOVA STRATEGIJA

Predsjedništvo SDP-a o parlamentarnim izborima

Prvi put od poraza na predsjedničkim izborima na Iblerovom trgu jučer poslijepodne sastalo se Predsjedništvo SDP-a. Rasprave o porazu na predsjedničkim izborima nije bilo, tu je temu otvorio, a onda i zatvorio šef stranke Zoran Milanović, pa se rasprava fokusirala na strategiju za parlamentarne izbore. U izjavama nakon sjednice Željko Jovanović krivca za poraz našao je međutim u izbornom stožeru Josipovića..

Sjedište SDPa   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Zna se tko je kreirao predizborne poruke, koncept kampanje, kako da se Josipović predstavlja u javnosti, tko ga je pripremao za sučeljavanja, dio koji se bavio PR-om, ljudi koji su za to dobili dobru plaću, a zakazali su", rekao je Jovanović.Zlatko Komadina je indirektno optužio Milanovića ponovivši svoju tezu da u svakoj organizaciji krivnja ide od vrha na niže. Komadina se u izjavi nakon sjednice osvrnuo i na moguće širenje kukuriku koalicije u budućnosti.

Ivo Josipović dobio je glasove s lijevoga spektra i gledam logično: Tko sam može prijeći prag, neće ni s kime u koaliciju. Prema tome, ORaH i Živi zid idu sami na izbore. To se vidi iz aviona. A svi ostali koji ne mogu prijeći prag tražit će si partnere“ - rekao je Komadina.