Glazba

GLAZBENICI O KEMALU MONTENU

Veliki umjetnik i prijatelj vedrog duha

Veliki umjetnik i veliki prijatelj - tim riječima opisao je splitski pjevač Oliver Dragojević svog prijatelja Kemala Montena, glazbenika i umjetnika koji je preminuo danas u 67.godini u zagrebačkom KBC-u.

Kemal Monteno   FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
Piše: Media Servis

 "Veliki umjetnik i veliki prijatelj, super čovjek. Velika šteta. Ja sam s njim bio odličan, imali smo i turneje zajedno, imamo i duet zajedno 'Nije htjela'. Imamo takvih dobrih anegdota zajedno. Istina, pjevali smo tužne pjesme, ali u životu smo privatno bili jako veseli kad smo zajedno bili. Žao mi je kao da mi je brat. On je bio najnormalniji tip kao da nema veze ni sa estradom, već super čovjek koji je imao dušu i pisao super tektove, glazbu. Ono što mu je došlo to je rekao i to je to" prisjetio se Oliver Dragojević. S Oliverom se slažu i ostali Kemalovi prijatelji i suradnici.

"Prva asocijacija na Kemu uvijek mi je bila osmijeh na licu. Jedan tako prekrasan, drag, tih, nenametljiv čovjek kojeg je tako teško u današnje vrijeme imati i poznavati to je bio Kemo. Iznimno duhovit sa svim tim nedaćama koje je imao nesalomljivog duha, apsolutno predivan, uvijek smo se zezali i do suza zabavaljali kad smo bili zajedno. Kemo je čovjek sa najljepšom emocijom, najljepšom bojom glasa i zraka božanskog se osjeti u njegovu pjevanju" kaže Danijela Martinović.

"Volio sam ga po duhu, pjesmi, jedinstvenom brendu koji je bio brend grada Sarajeva, grada Zagreba, brend cijele bivše države. Dakle, po njegovoj vedrini, toplini, ljubavi. Nema riječi kojima mogu opisati, sve bi to bilo beznačajno koliko je veliki dio otišao," rekao je Dražen Žerić.