Glazba

TAMBURAŠI, GOLOTINJA, BRAZIL I NOVA IMENA

Ovu godinu pamtit ćemo po rivalstvu Rozga - Severina, povratak Nives, uspjehu tamburaša, ali i nekim novim zvucima

Kada malo bolje razmislimo, ova godina bila je vrlooo plodna za hrvatsku estradu, mnoštvo novih pjesama, oku primamljivih spotova, novih/starih, ali i potpuno novih imena koji su obilježili 2014.godinu.

Tko je zabljesnuo u 2014.godini   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Obzirom da je druga polovica, a kraj ove godine je pripao ženskom dijelu estrade, čini mi se da bi mogli zaključiti jedno, po svemu sudeći bez provokativnih kadrova iliti "guzica i sisa" spot se ni ne isplati raditi (čast izuzetcima) pa sam u jednom trenutku i pomislila da se više ne može ni pjevati ako se ne skineš :) Stoga, izazivam djevojke da pobiju moje tvrdnje u novoj 2015.godini :)
Kao što sam već rekla druga polovica pripala je pop glazbi i djevojkama koje su nanizale same hitove poput Maje Šuput, Severine, Rozge, Lane, Lidije Bačić, Nives Celzijus, Magazina i mnogih drugih. A moramo priznati, iako u tišini, ali primjetno cure, a pogotovo Rozga i Seve, vodile su borbu oko titule kraljice estrade. 

PROČITAJTE JOŠ: U žestokoj konkurenciji tko je pobijedio Seve, Rozga, Lana ili pak Lidija?

Dok je prva polovica godine pripala muškom dijelu i to tamburašima i rockerima, tu su se istaknuli Opća opasnost, Silente, Mejaši, Ivan Zak, Vatra, Jasmin Stavros, Begini, Vigor, Bosutski bećari te Shomy i Vuki.
Naravno ne smijemo zaboraviti ni vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva kada su se vrtile navijačke pjesme i tu je konkurencija bila vrlo žestoka.
Jako nam je drago da su se pojavila i neka nova/stara lica poput Vatre i Nives Celzijus koji duže vremena nisu izlazili s novim singlovima te su se to odlučili baš u 2014. i nikako nisu pogriješili. Također, pojavila su se i neka potpuno nova lica kao što su Silente, Učiteljice i Mario Roth s grupom Vigor, a već na kraju godine imamo osjećaj kao da su na glazbenoj sceni pristuni godinama i godinama.

Stoga, izdvajamo 14 pjesama koje su obilježile 2014.godinu:

SEVERINA ft. MINISTARKE - UNO MOMENTO

JASMIN STAVROS ft. UČITELJICE - NEMA NATRAG

SILENTE - TERCA NA TIŠINU

VATRA - TANGO

TS VIGOR - JOŠ FALIŠ

TS MEJAŠI - ZAVELA ME ANA

JELENA ROZGA - TSUNAMI

NIVES CELZIJUS ft. TS PETICA- KARANFILI

IVAN ZAK - USNE VARANE

ZAPREŠIĆ BOYS - NEOPISIVO

TS BEGINI - KAD SI BIRALA

OPĆA OPASNOST - STRANCI

LIDIJA BAČIĆ - VISKI

TS BOSUTSKI BEĆARI - TREBAM TE JOŠ


Nadamo se kako u ovom kratkom pregledu top 14 pjesama i izvođača nisam izostavila neke bitne figure i događaje koji su obilježili 2014.godinu, ukoliko jesam, slobodno u komentar dodajte vaše mišljenje :)