Politika

DUUDI OBJAVIO

Za Hotele Maestral stiglo sedam pisama namjere

DUUDI je objavio da je Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) donijelo odluku o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica Hotela Maestral.

Mladen Pejnović   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Poslovni dnevnik

Za kupnju 68,25 posto dionica koje država prodaje u dubrovačkoj tvrtki Hoteli Maestral pristiglo je sedam pisama namjere, a početna cijena za kupnju tog većinskog udjela u dubrovačkoj tvrtki je 168,3 milijuna kuna, objavljeno je u srijedu putem Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Potencijalni ponuditelji mogu kao sastavni dio obvezujuće ponude dostaviti i plan poslovanja, ulaganja i razvoj društva u kojem će navesti koje obveze i u kojim rokovima se obvezuju izvršiti ako se s njim sklopi ugovor o prodaji i prijenosu dionica, navodi se u odluci CERP-a.

Inače, ovo je drugi krug prodaje državnog udjela u Hotelima Maestral i započeo je početkom listopada javnim pozivom za iskazivanje interesa za kupnju većinskog državnog dioničkog paketa, za što je rok bio istekao 31. listopada.

U prvom krugu privatizacije za Hotele Maestrala je bilo stiglo 18 pisama namjere, ali nakon provedbe obvezujućeg kruga, u sklopu kojeg su objavljeni i uvjeti prodaje s početnom cijenom za dionice od 168,3 milijuna kuna te traženjem 90 milijuna kuna ulaganja u tri godine iz vlastitih sredstava, nitko nije poslao obvezujuću ponudu.

IZVOR: Poslovni dnevnik