Virovitičko-podravska

MLADI HDSSB-A

Poslali malo drugačije pismo Djedu Božićnjaku

Dragi Djedica, pišem ti jer ne vidim niti jedan drugi način kako bi se popravilo stanje ne samo u mom gradu, županiji već i diljem Lijepe Naše.

Predstavnici Mladih HDSSB-a VPŽ   FOTO:Slatina.net
Piše: Republika.eu

Dragi Djedica, pišem ti jer ne vidim niti jedan drugi način kako bi se popravilo stanje ne samo u mom gradu, županiji već i diljem Lijepe Naše.

Stanje kod nas je katastrofalno u globalu, posebice za nas mlade. Nezaposlenost ogromna i svakim danom sve veća.

Čak se i tete na šalterima državnih službi boje za svoj posao, a ni za „kumove“ se ne može tako lako naći posao. Nama mladim i nije loše dok imamo roditelje koji nas uzdržavaju sa svojim malim plaćama (dok ih još imaju) i bijednim mirovinama.

Znam da to nije dugoročno gledano dobro, ali kod nas se niti ne može gledati dugoročno jer niti jedna tvornica ne radi.

Prva želja bi mi bila da napraviš nešto s mojim prijateljima koji su otišli raditi u inozemstvo, a sjeti se i svih onih koji razmišljaju otići. Već sada se nemamo s kime družiti, a s kim ću se družiti ako svi odu? Bilo bi lijepo i da razmisliš o tome kada jednog dana budem imao svoju djecu da se i ona imaju s kime igrati i ići u školu, jer bez posla nitko ni ne razmišlja o djeci.

Druga želja je malo kompliciranija ali pokušaj nam barem jednom dati vlast u poštene i vrijedne ruke, a ne lukave i varljive. Dobro svi znamo kako se otimaju za vlast, ali kad do nje dođu sve što su javno rekli brzo zaborave i samo gledaju svoju korist i korist svojih stranačkih kolega.

Naša borba s dvije vjetrenjače uvijek završi isto i nakon izbora se vrte i plava i crvena, a mi se i dalje borimo i ne posustajemo tako lako.

Evo to bi bilo to od mene za sada, ako bude sreće dogodine ti neću pisati. Recesija je no za papir i olovku se uvijek nađe. U nadi da će nam se želje ostvariti puno te pozdravljamo na dalekom Sjevernom polu iz naše male, plave i siromašne županije.

Predsjednik Mladih HDSSB-a VPŽ

Ivan Jurišić