Glazba

NOVI HITOVI

U žestokoj konkurenciji tko je pobijedio Seve, Rozga, Lana ili pak Lidija?

Sve četiri pjevačice odlučile su odmjeriti snage i izbaciti svoje najnovije hitove u isto vrijeme pa smo mi odlučili napraviti mali rezime i pogledati tko je zapravo odnio pobjedu, a tko je najslabije prošao.

Seve, Rozga, Lana i Lidija   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / M.T.

Što se tiče hrvatske glazbene scene, prosinac je bio vrlo plodan i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, no obzirom da se već duže vrijeme vodi bitka za titulu "kraljice hrvatske estrade" i najveće među najvećima, čini nam se da su cure konačno odlučile vidjeti koja je ta, meni se to učinilo posebno zanimljivo. Led je probila Lana Jurčević s pjesmom "Hollywood", zatim Lidija Bačić sa svojim "Kaktusom" pa je Jelena Rozga dugo pripremala teren za svoj "Tsunami", a na kraju se javila i Severina sa svojim "Generalom".

I cure su se stvarno potrudile, sve četiri pripremile su nove hitove, no kako to biva u jakoj konkurenciji ipak se uvijek istakne samo jedan ili eventualno dva, a da ih nisu izdale u isto vrijeme, zasigurno bi sve četiri pjesme uspjele 100%.
I obzirom da je riječ o samim hitovima, ovaj put nije presudila kvaliteta pjesme nego sporedni faktori. Bitno je bilo: vrijeme kada se pjesma izbacila, dotadašnji rejting pjevačice & FanClub, promocija, atraktivnost spota i pregledi na Youtubeu pa krenimo redom...

Obzirom da su Jele i Seve nešto "jače" od Lane i Lidije, logično je bilo da će njih dvije pustiti svoje pjesme prije druge dvije i time su pogodile jer su više došle do izražaja. I to je krenila prvo Lana jer dosad i nije imala pjesme ovakog tipa, više je glasila kao "slatka pjevačica". No, kako se šuška, svima se čini da je Severina namjerno čekala Rozgu da izbaci svoj "Tsunami" da ju skajla, što bih rekla da i nije bio baš dobar potez jer je Tsunami svojom energičnošću, i u tom smislu, dominantnija pjesma od pjesme Generale, a svjedoci smo da življe pjesme uvijek bolje prolaze pa je "Generale" u tom slučaju ostala malo u sjeni.

 Također, ovaj put doista je bilo bitno da se promocijom i konstatnim najavama te postepenom otkrivanju detalja o izlasku novog singla publika drži u iščekivanju, a to je koliko mi se čini odradila samo Rozga, objavljujući svaki dan po jednu sliku iz spota. No, po objavi pjesama, jedino je Severina slala povratne informacije o broju pregleda na Youtubeu, što je i logično obzirom da ima najveći broj pregleda, a i ne čudi obzirom da ipak ima najbrojniji FanClub. Time si je još više "podigla" pjesmu, a tu smo došli do najobjektivnijeg faktora zvan Youtube gdje su brojke neumoljive: 4. Lana - 873.183, 3. Lidija - 899.509, 2. Jelena - 2.163.969, Severina - 3.292.757., ali obzirom da ovo nije naš jedini kriterij, idemo dalje.

Dakle, što se tiče atraktivnosti spotova tu je konkurencija podjednaka, seksipil i golotinja pršti na sve strane, ali sam se svejedno u jednom trenutku i zapitala jesu li sad ipak malo pretjerale i hoće li se do kraja spota koja od njih možda i skinuti do kraja. Znaju cure što ima prođu. I neka, hvala Bogu da imaju što pokazati. Ali, obzirom da smo Severinu i Rozgu navikli gledati u tim izdanjima, iako Jelenine zgodne noge ostavljaju bez daha, još je bilo zanimljivije vidjeti Lanu u izdanju "zločeste cure", međutim, neotkrivajući puno, a pokazavši sve, Lidija je sa svojim zelenim kombineznom ipak izdominirala.
Na kraju, uzevši sve elemente u obzir, svaka je dominirala u nekom segmentu: Lidija sa spotom, Severina na Youtubeu, Rozga u promociji, a Lana s premijerom stoga glasam ovako:

4.Lidija Bačić - Kaktus
3.Lana Jurčević - Hollywood
2.Severina - Generale
1.Jelena Rozga

U nastavku vam donosimo spotove s najboljim stihovima pa ih pregledajte i podijelite s nama svoje mišljenje :)

1. JELENA ROZGA - TSUNAMI

"Ti ne znaš da sam tu
a ona, pijana do pola
ti pleše oko stola
ti vidiš samo nju
a ja ne dam
da praviš me budalom ni dan"

2. SEVERINA - GENERALE

"To je ljeto kad sam ostavljena bila
pamtit ću te suze 200 godina
generale moj ti pucaš u civila
gledaj me u oči kad me ostavljaš
ostavljaš"

 
3. LANA - HOLLYWOOD

"A mislio si da je gotovo
Da umrijet cu jer nema nas
A sada htio bi me ponovo
A lupila vrucina
I Lanina blizina
A ratatata tatata"

 

4. LIDIJA BAČIĆ - KAKTUS

"Boc, boc, bocka trava kada ljubis me
koc, koc, kockamo se da nas ne vide
Boc, boc, bocka trava kada ljubis me
koc, koc, kockamo se da nas ne vide"