Crna kronika

ŽUPANIJSKI SUD U OSIJEKU

Drago Babić ostaje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, nema jamčevine

Osječanin Drago Babić ostaje u istražnom zatvoru u kojem se nalazi zbog iznude te nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Ilustracija   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Odluka je to vijeća Županijskog suda u Osijeku u povodu žalbe državnog odvjetnika i branitelja optuženika Drage Babića na rješenje Općinskog suda u Osijeku, kojim je protiv istoga produljen istražni zatvor.

"Vijeće je donijelo rješenje kojim je potvrdilo odluku vijeća Općinskog suda u Osijeku, u djelu u kojem je produljen istražni zatvor protiv optuženika, a zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo", doznaje Glas Slavonije od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Žalbeno vijeće rješenjem je djelomice izmijenilo i ukinulo dio odluke u kojem je određeno jamstvo kao zamjena za određeni istražni zatvor. Na tu odluku žalilo se Općinsko državno odvjetništvo, a žalbeno je vijeće odlučilo da u konkretnom slučaju nije bilo mjesta zamjeni istražnog zatvora za jamstvo.