Osječko-baranjska

[GALERIJA-VIDEO] TRADICIONALNA AKCIJA

Motomrazovi ponovno obradovali djecu Osijeka

Blagdan svetog Nikole i tradicionalna akcija Moto Kluba Osijek poznata kao Motomrazovi poklopili su se.

Piše: Republika.eu / STV

Zaglušujuća buka mnoštva motocikala u Zagrebačkoj ulici, pred domom 'Klasje' u prosincu već dugi niz godina znači samo jednu stvar – vrijeme je darivanja. Članovi motokluba Osijek, djedice i bakice mrazovi od ove godine posjećuju i Dom za odgoj djece i mladeži u Vinkovačkoj ulici. Djeca u 'Klasju' dakako, također su ih radosno dočekala. Dom 'Klasje' skrbi za 120-ero djece. Polovica tog broja u stalnom je smještaju u domovima u Ružinoj i Zagrebačkoj ulici. Druga polovica je u poludnevnom boravku u Belom Manastiru, Čepinskim Martincima, Bistrincima i Osijeku. Naravno da su donacije uvijek dobrodošle jer tako djeci možemo pružiti još više – kaže ravnateljica Doma. No, s obzirom na krizu u Hrvatskoj, pad donacija posljednjih godina itekako se osjeti.

Članovima osječkog motokluba ove godine priključili su se u darivanju i njihove kolege iz Tuzle, članovi tamošnjeg moto kluba 'Salines'. Kao i svake godine, nadamo se da smo donijeli zdravlja i veselja, kažu bajkeri, a nakon toga i nešto slatkiša i slavonske glazbe.

Nisu bajkeri zaboravili i na ostalu djecu, pa su se provozali i do glavnoj osječkog trga, gdje su okupljene mališane darivali slatkišima. Ovom humanitarnom akcijom Moto klub Osijek i službeno je zaršio obilježavanje velike, 40. obljetnice postojanja. Neka djeca na trgu već su ovoga jutra našla neke darove zahvaljujući Svetom Nikoli.