Ostalo

JOSIPOVIĆ

Interesa investitora ima, no rezultatima ne možemo biti zadovoljni

U Zagrebu je otvoren treći međunarodni sajam investicijskih projekata za Jadransku regiju REXPO Adriatics koji okuplja domaće i strane ulagače.

Rexpo   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sajam je posjetio i predsjednik Ivo Josipović koji je poručio kako je očito da interes za investiranje u Hrvatsku postoji, no da rezultatima još ne može biti zadovoljni. Naglasio je da su potrebne odlučnije reforme pri čemu Vlada mora biti dosljedna, a oporba zrela, te promjene u državnoj upravi, pravosuđu i regionalizaciji. Ipak, kaže, pomaka ima.

"3. međunarodni sajam investicijskih projekata pokazuje da interes postoji, da investitori žele u Hrvatsku i na nama je da im pružimo priliku i najbolje uvjete. Moramo gledati iz naše perspektive i zaključiti da su investicije ključ gospodarskog oporavka", istaknuo je Josipović.

Prvog dana sajma održat će se i niz panel-diskusija, među kojima je i ona o investicijskim potencijalima prometne infrastrukture u Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.